maanantai 4. helmikuuta 2019

Hallituksen jäsenet esittäytyvät osa 2. Eero Keränen vastustaa kertakäyttökulttuuria


Paltamolainen Eero Keränen edustaa zero waste-elämäntavan kainuulaista versiota, eli vähäjätteistä elämää. Hän kierrättää ja lajittelee jätteet, ja koko elämäntyyli on sellainen, ettei jätettä synny.

-Miksi ostaa uusi pusero, jos entinen on vielä ehjä, mitä teet sille entiselle?

Eero kierrättää vaatteet koirien makuualustoiksi ja hävittää vasta sitten, kun ne ovat pehkua. Napit pitää irrottaa, etteivät koirat syö niitä.

-En ole huomannut, että ihmiset kiinnittävät vaatteisiini huomiota, vaikka miten pukeutuisin. Ei minua ole kukaan sorsinut pukeutumisen takia.

-Kasvatin tukkaa ja laitoin poninhännän, eikä kukaan sanonut mitään. Ne, jotka luulevat, että ihmiset heitä katsovat vaatteitten tai ulkonäön takia, tekevät kyllä tikusta asiaa.

-Miksi käytetään kertakäyttömukeja, miksei voi juoda lasista tai kupista ja sitten tiskata. Minusta puiset syöntivälineet, joita käytettiin, kun Kainuu esittäytyi Helsingissä, ovat mielenkiintoisia. Niitä pitäisi suosia.

Eeron mielestä ihmisiä ohjataan suosimaan kertakäyttökulttuuria, koska on edullisempaa ostaa uutta kuin korjata vanhaa. Hän vastustaa kertakäyttökulttuuria.

-Säilön kalaa lasipurkkiin enkä kaupan metallipurkkeihin, koska lasiset voi käyttää uudestaan.

-Ainoa mikä harmittaa on makkarapaketeissa tuleva muovi. Miksi sitä on niin paljon. Ei meillä silti ole muovikatastrofia niin kuin maailmalla.

Eerolla on komposti, josta saa lannoitetta kasvihuoneeseen. Koirat pitävät huolen ruoantähteistä.

Ympäristöasiat ovat Eerolle niin läheisiä, että hän halusi Ekokympin hallitukseen, kun luottamuspaikkoja jaettiin. Häntä miellyttää Ekokympin ja sen hallituksen järkiperäinen toiminta.

@Kirsi Haapea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti