maanantai 1. lokakuuta 2018

Muovipakkaukset kiertoon

Mahdollisuutta kierrättää myös muovia on kaivattu Kainuussa. Nyt se onnistuu, sillä muovipakkausten keräys alkaa taloyhtiöissä Ekokympin alueella. Muovipakkausten keruuastiat tulevat kiinteistöihin, joissa asuntoja on neljä tai enemmän.
Muovipakkauksiin voi laittaa myös kahvipaketit ja sipsipussit

 

Kierrätykseen kelpaavat puhtaat muovipakkaukset. Muovipakkauksia kannamme kaupasta kotiin paljon, esimerkiksi elintarvikkeita ja kodin kemikaaleja pakataan muovipakkauksiin. Tyypillisiä elintarvikkeiden muovipakkauksia ovat leipäpussit, hedelmä- ja vihannespussit, viili- ja jogurttipurkit, ketsuppi- ja muut pantittomat pullot, lihan ja einesten rasiat, jäätelörasiat ynnä muut. Myös nestekartonkien, kuten maito- ja mehutölkkien muovikorkit voi laittaa muovipakkausten keräykseen.


Kodin kemikaalien mukana kertyy muovipakkauksia, esimerkiksi sampoo- ja saippuapulloja, pyykki- ja siivousaineiden pulloja sekä kosmetiikan muovisia pakkauksia. Myös sähkölaitteitten, koneitten ja muiden kodin tarvikkeiden myyntipakkausten muovit ja styroxit kuuluvat kerättäviin muovipakkauksiin.


Jos allaskaapissa ei ole tilaa, voi pakkausmuovia ja muita hyötyjätteitä kerätä vaikkapa terassille lajittelukasseihin taikka komeron hyllylle.Jos tuntuu, että keittiön jätevaunussa ei riitä tilaa, voi perustaa muovipakkausten välivaraston esimerkiksi siivouskomeroon tai erilliseen astiaan tai laatikkoon keittiöön tai terassille.


Muovipakkaukset laitetaan keräysastiaan puhtaina. Ne tulee valuttaa tyhjiksi tai huuhdella. Muovipakkaukset voi pudottaa keräysastiaan irrallaan, eikä erilaisia muoveja pidä sulloa päällekkäin. Likaiset pakkausmuovit ja muut kuin pakkausmuovit laitetaan sekajätteeseen. Kajaanissa muovipakkauksia voi viedä myös Rinki-ekopisteille, jotka ottavat vastaan muovipakkauksia: Entrinki, City-market, Prisma ja Tokmanni.

 @Kirsi Haapea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti