perjantai 9. lokakuuta 2015

Tuikkujahti tulee taas!
Ekokymppi järjestää jälleen leikkimielisen Tuikkujahti-kilpailun peruskoululaisille Kainuussa. Kilpailussa kerätään käytettyjen tuikkukynttilöiden alumiinikuoria. Voittaja on luokka, joka kerää eniten tuikkukuoria oppilasta kohden. Tuikkujahti-kilpailu järjestetään Suomessa samanaikaisesti 13 jätelaitoksen alueella. Kisan tavoitteena on kannustaa koululaisia lajitteluun ja kulutustottumustensa tarkkailuun ja kehittää luovuutta ja sosiaalisen verkostoitumisen taitoja käytettyjen tuikkukuorien etsinnässä. Samalla pyritään tehostamaan metallin kierrätystä ja muuta jätehuoltoa.

TuikkumatikkaaSaaliin laskentaa viime talvena


Tuikkujahdin säännöt
- Kilpailuaika 1.11.2015– 31.1.2016.
- Ilmoittautuminen 1.–30.11.2015 klo 16.00 mennessä
- Tuloksen ilmoitus 1.2.2016 klo 16.00 mennessä.
- Kuoret lasketaan ja suhteutetaan luokan tai ryhmän oppilasmäärään. Voittaja on luokka/ryhmä, joka on kerännyt eniten tuikkukuoria/oppilas.
- Ryhmäkoko: vähintään 10 oppilasta, enintään 40 oppilasta.
- Kerätään vain tuikkukuoria, ei muita alumiinisia pakkauksia esim. roihujen kuoria.
- Tuikut on pakattava irrallaan vahvoihin jätesäkkeihin. Ei pikkupusseja säkin sisälle!
- Jahtiin voivat osallistua peruskoulun 0–9 luokat.
- Kilpailijaluokan on säilytettävä metallikuoria, kunnes Ekokymppi noutaa ne helmikuun 2016 aikana.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella, johon linkki oli avoinna marraskuun ajan Ekokympin nettisivuston pääaukeamalla. Tulokset julkistetaan perjantaina 5.2.2016 klo 10.00 Ekokympin ja Tuikkujahdin verkkosivuilla. Palkinnoksi voittajaluokalle/ryhmälle Ekokymppi antaa 300 euron rahapalkinnon. Toiseksi tullut luokka/ryhmä saa 200 € ja kolmas 100 €. Muiden osallistuneiden kesken arvotaan 100 euron rahapalkinto. Lisäksi jokaiselle jahtiin ilmoittautuneen luokan oppilaalle annetaan pieni Tuikkujahti-muisto. Kaikki kilpailijaluokat saavat osallistumisestaan diplomin.

Keräysvinkkejä jahtaajille:
- Tarkoitus ei ole lisätä tuikkujen kulutusta! Verkostoitukaa: kysykää tuikkukuoria naapureilta, työpaikoilta, ravintoloista…
- Kerätkää vain tuikkukynttilöiden kuoria, ei ulkoroihuja.
- Laskekaa tuikkukuoret ajoittain, jottei saalis ehdi kasvaa liian suureksi. Oppilaat voivat itse laskea tuikut. Tuikkukuorien laskemisesta voi tehdä hauskan oppimistilanteen kehittelemällä omia laskemista nopeuttavia tapoja.
- Kerätkää tuikkukuoret irrallaan vahvoihin jätesäkkeihin (ei pikkupusseja säkkeihin).
- Tuikkukuoria ei ole pakko litistää, mutta voitte tehdä sen halutessanne tilan säästämiseksi.
- Pienet steariinijäämät eivät haittaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti