keskiviikko 5. elokuuta 2015

Risu-Mattila - uusi puutarhajätteen vastaanottoalue


Kajaanilaisten puutarhajätteiden vastaanottopaikka on muuttunut. Auralan kompostointialue on lopettanut toimintansa heinäkuun lopussa. Uutena vastaanottopaikkana kuntalaisia palvelee jo Ekokympin Risu-Mattila. Se on helpon kulkumatkan päässä kaupungista, pari kilometriä Vuoreslahdentietä, josta liittymä johtaa suoraan vastaanottoalueelle. Vuoreslahdentiellä on opastekyltit liittymässä. Portilla on selkeä opastus jätteiden vastaanottoalueista. Alue on avoinna kaikkina vuorokauden aikoina läpi vuoden.

Risu-Mattila on Lohtajan lähiön takana, osoittessa Vuoreslahdentie 191, 87700 Kajaani.
Alueella on selkeä opastus heti portilta lähtienAVAJAISET tiistaina 11.8.2015 klo 10-14, makkaratarjoilu
Risu-Mattilassa juhlistetaan alueen käyttöönottoa tiistaina 11.8.2015 klo 10-14. Tervetuloa tutustumaan alueeseen ja nauttimaan grillikuumista makkaroista. Talo tarjoaa!

Haravointijätealueelle vastaanotetaan vain ruohosilppua ja kasvinosia.
Risut ja oksat on vietävä toiseen kasaan.

Haravointitähteet on purettava pois jätesäkeistä ja muovipusseista.
Alueen laidalla on jäteastia muoviroskaa varten.


ASUINKIINTEISTÖT MAKSUTTA, YRITYKSILTÄ KÄYNTIMAKSU
Asuinkiinteistöjen risut, haravointitähteet ja yksittäiset kannot voidaan maksutta jättää alueelle. Kaupan, teollisuuden ja liikekiinteistöjen ja julkisten alueiden risu- ja haravointikuormista sekä kannoista peritään käyntimaksu.

Kannoista peritään käyntimaksu.

Kannot tekevät poikkeuksen asuinkiinteistöjen laskutukseen. Jos alueelle tuo yksittäisiä kantoja suuremman kuorman kantoja, peritään myös asuinkiinteistöltä käyntimaksu. Käynnistä on täytettävä tällöin lähetyslista.

LÄHETYSLISTA TÄYTETTÄVÄ AINA KEVYTPERÄKÄRRYÄ SUUREMMISTA KUORMISTA
Kaikista Mattilan risualueelle toimitetuista kevytperäkärryä suuremmista kuormista on täytettävä lähetyslista, jossa ilmoitetaan asiakas, jonka kiinteistöltä risut, oksat tai haravointijätteet on tuotu. Lähetyslistan voi tulostaa Ekokympin kotisivuilta tai käyttää Risu-Mattilan vastaanottotilassa valmiina olevia lähetyslistoja. Täytetyt lähetyslistat jätetään vastaanottotilan lukittuun postilaatikkoon. Lähetyslistan perusteella tarkistetaan pitääkö kuorma laskuttaa.

ALUEELLA KAMERAVALVONTA
Risu-Mattilan alueella asiointia valvotaan kameravalvonnan avulla. Valvontakameran kuvien perusteella tarkistetaan, että ne kävijät, joilla on velvollisuus täyttää ja palauttaa asioinnista lähetyslista, sen myös tekevät. Jos lähetyslistan jää palauttamatta, asiakaspalvelu lähettää asiasta huomautuksen auton haltijalle.

YHTENÄINEN TOIMINTALINJA
Puutarhajätteen vastaanottoon on alueen vaihtumisen myötä tullut edellä mainittuja muutoksia asioinnin suhteen. Tämä johtuu siitä, että vastaanotto siirtyy nyt Ekokympin ylläpitämäksi ja halutaan pitää kaikki Ekokympin vastaanottopisteet samojen käytäntöjen ja taksojen osalta samanarvoisina. Ekokympin lajitteluasemilla ja Majasaaren jätekeskuksessa on noudatettu vastaavia toiminta- ja laskutusmenettelyjä jo vuosien ajan.

Lisätietoja asiakaspalvelupäällikkö Marjut Kinnunen p. 044 7100 120 tai
käyttöpäällikkö Esa Kumpulainen p. 044 7100 059

@Marjut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti