tiistai 2. kesäkuuta 2015

Kuluntalahden aluekeräyspiste tarkkailussaTavoitteena on siisti keräyspiste, jossa käyttäjillä on miellyttävää asioida.

Kuluntalahden aluekeräyspisteellä on ollut toistuvasti ylitäyttymiseen liittyviä ongelmia. Toukokuun alusta alkaen Ekokymppi pureutuu tähän ongelmaan tarkemmin kameravalvonnan avulla. Tarkoituksena on selvittää toimitetaanko jätteet sellaisilta kiinteistöiltä, joista maksetaan aluekeräysmaksu. Tyhjennyskapasiteetti on mitoitettu tällä hetkellä huomioiden ne kiinteistöt, joilta Kuluntalahden alueella kuuluvat aluekeräysmaksun piiriin. Kameravalvonnan avulla selvitetään myös ovatko aluekeräyspisteelle toimitetut jätemäärät ohjeen mukaisia, Yhdellä käyntikerralla voi tuoda jätettä enintään kaksi jätesäkillistä. Lisäksi jätteen on oltava ns. tavanomaista sekajätettä, ei esimerkiksi remontoinnissa tai varaston siivouksessa muodostuvaa jätettä. Tavanomaista sekajätettä on se jäte, jonka kerää keittiönkaapin roskikseen päivittäisessä arkielämässä.

Kameravalvonnan avulla selvitään myös sitä, ovatko keräyspisteen tyhjennysvälit riittävät. Jos kaikki käyttäjät tuovat jätteet asianmukaisesti eli jätemäärä on ohjeen mukainen ja aluekeräysmaksu veloitetaan kohdekiinteistöllä, Ekokympin on lisättävä viikottaisia tyhjennyskertoja, jotta ylitäyttymisiltä vältytään.

Toukokuun ajalta Ekokymppi on lähettänyt huomautuksia Kuluntalahden aluekeräypisteen käytöstä yhteensä 12 kpl. Huomautukset ovat koskeneet luvatonta käyttöä ja suurta jätemäärää. Kun asiakas saa huomautuksen aluekeräyspisteen käytöstä, hänellä on kaksi viikkoa aikaa olla yhteydessä Ekokympin asiakaspalveluun ja tarvittaessa asiaa selvitetään ja annetaan lisäohjeita. Mikäli huomautus on ollut aiheellinen tai asiakas ei ole kuulemisaikanaan ottanut yhteyttä asiakaspalveluun, asiakkaalta veloitetaan jätetaksan mukainen maksu.

Kuluntalahden aluekeräyspiste tyhjennetään kesäaikana kaksi kertaa viikossa.

Lisätietoja käyttöpäällikkö Esa Kumpulainen p. 044 7100 059

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti